Matthias Diether

Berliinis sündinud, aga üles kasvanud Lõuna-Saksamaal. Ta on saanud oma kokakunsti alased kogemused töötades koos Saksamaa parimate tippkokkadega: veteran Lothar Eiermann (Schlosshotel Friedrichsruhe); staarkokad Harald Wohlfahrt (Traube Tonbach) ja Dieter Müller (Schlosshotel Lerbach), tõusev täht Sven Elverfeld (Aqua Wolfsburg).

12742559_10153955196603979_8940136024109273366_n

Diether on ka varem tegutsenud välismaal. Ta on juhtinud järgnevaid gourmet- kööke Dubais: Ritz Carlton, Emirates Palace ja Shangri-La ning olnud peakokk Turnberry Resort’is Iirimaal, enne kui kolis tagasi Saksamaa pealinna Berliini, kus avas oma signatuur-restorani aastal 2010. Restoranis First Floor lihvis ta oma artistlikku ja elegantset söögitegemise stiili, mille järgi teda täna rahvusvaheliselt tuntakse.
Hõrgud aroomid, parim tooraine, mõnikord rikkalik, mõnikord õrn, aga alati hoolikalt presenteeritud – need omadused tegid temast Berliini kulinaaride lemmiku.

 

Aastast 2009 on Dietheri juhitud restoranid kaheksal korral välja teeninud Michalini tärni. Tänaseks on aga tema kulinaarseks koduks saanud Eesti – teda köidab siinne ehedus ning meie kirg unikaalse piirkondliku köögi vastu Muhu saarel.

 

‘Minu kreedo on anda oma meeskonnaga parim – iga päev – üllatada külalisi kulinaarse loominguga, mis on ispireeriv rõõmu valmistav. Armastan kasutada vaid autentseid, värskeid ja kõrgekvaliteetseid tooraineid ning katsetada erinevate tekstuuride ja ootamatute kombinatsioonidega. Kõik, mida valmistan, peab rääkima iseenda eest. Minu jaoks tähendab see, et tõeline täht taldrikul on tooraine ise ilma liigsete lisadeta. Minu looming on selge, maitsev ning välja pandud loovalt kaasaegsel moel,” kirjeldas Matthias Diether oma gastronoomilisi põhimõtteid. “Pädastes arendatav Põhjala saarte köögi selge definitsioon koos päris oma köögiaiaga, oma metsaandide koguja ning lähedalasuvate talunike, kalameeste ja jahimeeste poolt pakutavaga, on iga kirgliku koka tõeline unistus.”